miércoles, 7 de diciembre de 2011

Ja ve nadal, diu el gall...



Com tots el anys en aquestes dates, veure la tele, eixir al carrer  o rebre propaganda es converteix en una activitat que implica gastar, gastar i gastar.
Quant el nostres fills apleguen a  casa amb un llibre de propaganda més gruixut que molts dels seus llibres de text de l'escola , plens de joguets de tot tipus i de molts preus , es increible com agafant un llapis o boligraf comencen a encerclar tots el joguets que els criden l'atenció .
I tot ho volen i ho desitgen,  en eixe moment  els pares entrem en el dilema de quines coses podrem comprar tenint en compte l'economia, que ara passa per una situació una mica precaria i que de segus els vostres fills no van a entendre.
Una activitat en la que treballarem les matemàtiques i a l'hora ens ajudarà a delimitar les prioritats dels vostres fills serà:
Amb xiquets a partir de 2on de Primaria que ja saben sumar i treballar amb els diners , els marcarem els diners que pensem gastar-nos, argumentant que els reis o el Pare Noel estan  en crisis i amb la vostra ajuda anar fent comptes dels joguets que més els agraden .
Mirant si se'n va del pressupost del "Reis" i triant i retriant fins que apleguen  a una proposta final .
Açò farà que sense adonar-se treballen les mates i ens ajuden a veure les prioritats reals dels xiquets i no la seua actitut consumista.
Es una activitat que si li donem una actitut ludica i divertida ajuda  a practicar la suma i ens dona informació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario